Cursisten “ Basistrainer Kleiduiven” geslaagd!

Zoals jullie misschien nog zullen weten zijn er in september 7 clubleden gestart met de cursus “Basistrainer Kleiduiven”. Er waren niet alleen cursisten van Waiwerdermaid’n maar ook van andere schietclubs, de verste kwam vanuit Zeeland. De cursus werd gehouden op de Schietbaan van Emmercompascuum, waar Nella de scepter zwaait. Ze kregen daar theorie, praktijk en o.a. workshops en demonstraties. Ook hebben ze vele praktijklessen op onze schietbaan gevolgd met behulp van leerlingen, dit alles onderbegeleiding van praktijkopleider Bouke. Wie op zondag kwam schieten heeft ze wel over de baan zien gaan. Kort nadat ze gestart zijn met de cursus, is cursist Swier Delger vanwege zijn overleden afgevallen. Dat was voor de cursisten een harde klap en ze waren dan ook best even van slag. Maar ze hebben elkaar gesteund en zijn dapper doorgegaan.

Naast de theorie en praktijk moesten ze ook een portofolio maken. Cursisten die nooit met deze term te maken hebben gehad kregen wel een schrik en dachten dat ze het nooit zouden klaren. Een Portofolio is een document (vaak vele bladzijden) waarin de cursist aantoont wat hij heeft geleerd en hoe hij daar is gekomen. Al met al werd dat dus veel computerwerk. Met de Portofolio was 80% van de cursus behaald en zou alleen beoordeeld worden met een onvoldoende of voldoende. Was het een onvoldoende, dan mochten ze niet verder de cursus. Gelukkig was de groep cursisten inmiddels zo hecht geworden waardoor ze elkaar ook hiermee konden helpen. Immers de één is hier goed in de andere weer in iets anders. Ook heb ik begrepen dat de partners het nodige hebben gedaan om te zorgen dat alles op tijd klaar zou zijn. Zij moesten af en toe ook de druk thuis opvangen en dus partners, ook jullie bedankt voor de ondersteuning! Dit alles heeft er voor gezorgd dat ruim twee weken geleden alle cursisten de gelukkige mededeling kregen dat ze een voldoende hebben behaald. Dat was een last van hun schouders en gaf weer energie om de laatste loodjes af te leggen. De laatste 20% en ook zeker niet het onbelangrijkste namelijk de praktijk, dit samen met een leerling.

Na 4 maanden hard bikkelen met theorie-en praktijklessen gingen ze afgelopen zaterdag 17 december 2016 voor het examen. De dag voor de cursisten begon al heel vroeg, ook omdat ze eerst naar Emmercompascuum moesten rijden. Ieder cursist kreeg 45 minuten praktijk waar op dat moment ook hun kennis werd getest. En zo werd er tot ongeveer 15 uur doorgewerkt. Ze kregen direct te horen of ze geslaagd waren en daardoor druppelden via de whats-App berichten binnen dat de een na de ander geslaagd is. Gelukkig!!

Nadat alle cursisten binnen waren heeft Nella een korte speech gehouden waarin ze alle medewerkers aan de cursus bedankte en daarna kon ze alle cursisten feliciteren en een diploma overhandigen. Namens onze vereniging was ik vertegenwoordigd en heb de cursisten een bos bloemen aangeboden. Job Tuma, Johan Tempel, Sebastiaan Frankot, Harrie Yedema, Klaas Hofstee en Roelfina Rademaker, namens allen van S.S.V. Waiwerdermaid’n ,van harte gefeliciteerd met dit diploma en we hopen dat we de leden daarmee goed tot dienst kunnen zijn want het zal aan jullie inzet, kunde en kennis niet liggen. Heel veel succes met dit diploma en dat ook jullie er veel plezier aan mogen beleven.

Hartelijk gefeliciteerd !!!!

 

NB: Op de foto’s mist Harrie Yedema, dit omdat hij als eerste het examen heeft gedaan en helaas direct weer moest vertrekken vanwege zijn werk in de winkel. Een dag later heeft hij de bloemen in ontvangst genomen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *