Open Winter-Kerst schietwedstrijd op 13 december 2015

Open Winter-Kerst schietwedstrijd op 13 december 2015
S.S.V. Waiwerdermaid’n

Weken geleden is het bestuur al begonnen met de voorbereidingen van de laatste schietwedstrijd in 2015 i.s.m. Schietsportcentrum Delfzijl. Als eerste is er een uitnodiging de deur uitgegaan naar alle leden, naar schietverenigingen in het Noorden en ook naar omliggende Duitse verenigingen. Vorige week is er nog een herinnering naar iedereen gestuurd in de hoop dat we veel schutters zouden mogen begroeten.

Omdat de wedstrijd deze keer op een zondag was en het inschrijven al om 10 uur van start ging, moest de baan de zaterdag er voor al in gereedheid gebracht worden. Jan en Roelfina Rademaker, Swiert Delger, Sebastiaan Frankot en zoontje, Henk Barla, Johan Tempel, Job Tuma, Wietze Booy en ik waren om 9 uur al aanwezig om de baan klaar te maken. Jan en Roelfina hadden lekkere broodjes meegebracht en met nog een kopje koffie van Wietze kregen we voldoende energie om van start te gaan. Alles ging van een leien dakje en binnen no-time waren we klaar.

De zaterdag verliep verder maar treurig namelijk regen, regen en nog eens regen. En in de avond kwam er nog eens een flinke storm bij. Mijn gevoel zij dat geen enkel papier op de baan zou blijven hangen. Dus maar duimen dat alles goed zou gaan.

Voor de zondagochtend 13 december hadden we met z’n allen afgesproken er om 9 uur weer te zijn. Toen we op de schietbaan kwamen lagen er flinke plassen water op de paden en banen en je kon je afvragen of we voor een zwemwedstrijd waren gekomen of voor een schietwedstrijd. De papieren hingen gelukkig nog op hun plaats maar waren lichtelijk verregend, maar het was te doen. En na enkele aanpassingen van het hagelparcour konden we om 10 uur van start gaan.

Mondjesmaat kwamen de deelnemers binnen en het leek er eventjes heel treurig uit te gaan zien. Maar tegen 13 uur kwam het los en tot even na 14 uur mochten we uiteindelijk totaal 35 hagelschutters en 18 kogelschutters begroeten, fantastisch! Alle deelnemers kregen bij het inschrijven een pen uitgereikt met het logo van de schietvereniging. Het doel hiervan is om de vereniging ook buiten de baan een beetje te promoten. De dag verliep prima en met een stralende zon en blauwe lucht hebben we een uiteindelijk een prachtige schietdag gehad.

De kogelschutters hebben natuurlijk op de banen binnen geschoten, maar de hagelschutters waren buiten waar ze zich niets hebben aangetrokken van de flinke waterplassen en blubber. Het hagelparcours bestond uit de banen Hoge Toren, Ball Trap, Skeet 1, Piramide en Olympische Trap. Bij veel opdrachten werd er prima raak geschoten, maar bij de Ball Trap en de Piramide viel het niet altijd mee. Bij de Ball Trap werd 58,1% raak geschoten en bij de Piramide 76,3%. Bij de rest werd ruim 80% of meer raak geschoten. Maar bij menigeen was er ook een 2e schot nodig om uiteindelijk een goed resultaat te krijgen. Er is geschoten in een A, B en C klasse en wie de winnaars zijn geworden kunt u lezen in de uitslagen op de website www.wwmdelfzijl.nl

De hagelschutters zijn ook actief geweest op de Vrije Baan welke gehouden werd op Skeet 2. In totaal is er 50x een poging gedaan. Deze keer was het geen gemakkelijke baan en was het erg moeilijk om alle 10 duiven raak te schieten. Eén keer zijn er 10 duiven geschoten, 3x zijn er 9 geraakt, 1x 8 geraakt, 6x 7 geraakt, 9x zijn er 6 geraakt, 6x 5 geraakt, 9x 4 geraakt, 7x 3 geraakt, 2x zijn er 2 geraakt, 5x is er maar 1 geraakt en helaas was er ook een deelnemer die jammer genoeg niets heeft kunnen raken.
Op de kogel baan is er in 3 klassen geschoten namelijk met KKG 50 mtr. (10 deelnemers), KKP/R (6 deelnemers) en GKP/R (8 deelnemers). Sommige kogelschutters hebben dus in meerdere disciplines geschoten. Voor enkele schutters was het een nek aan nek race en 2 daarvan zijn uiteindelijk op hetzelfde aantal punten geëindigd.

Nadat de laatste schutters zich heeft ingeschreven, had tegen drie uur ieder zijn of haar rondje geschoten. Ja, er waren deze keer ook weer twee vrouwelijke deelnemers op de wedstrijd aanwezig en zij konden uitstekend meten aan de mannelijke deelnemers. Nadat de barrage op de Vrije Baan gestreden was kon tegen 16 uur de prijsuitreiking plaats vinden. Er waren deze keer geen patronen voor de hagelschutters en bonnen voor de kogelschutters, maar voor alle categorieën waren er leuke gekleurde boxen, gevuld met allerlei producten. Het zag er feestelijk en aanlokkelijk uit en Menno Schrikkema en Jan van Dijken hebben het dus ook deze keer weer uitstekend geregeld. De verloting bracht nog een aantal leuke prijzen met zich mee, o.a. dank zij de sponsoring van Stadtlandet Shipping B.V. Na nog even kletsen werden de glazen langzamerhand geleegd en vertrokken de deelnemers weer richting huis en het bestuur kon de dag naar alle tevredenheid afsluiten.


Uitslag Wedstrijd Hagelschutters Vrije Baan, Skeet 2
Aantal schietbeurten 50 Deelnemers:
1e prijs H. Bruins 10 duiven prijs: 200 hagelpatronen
2e prijs H. Doornbos 9 duiven prijs: 125 hagelpatronen
3e prijs S. Delger, 75 hagelpatronen.


 Uitslagen hagelwedstrijd 13 december


 Uitslagen Kogelwedstrijd 13 december 2015Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *