Verslag “Open Paas-schietwedstrijd” 28 maart 2016

Zaterdag 26 maart, een prachtige zonnige dag! Die dag waren enkele bestuursleden, een aantal overige leden en de baanbeheerder bezig om de schietbaan in orde te maken voor de komende wedstrijd. De weersverwachting voor de wedstrijddag was erg verontrustend. Er werd een flinke storm en regen verwacht, voor ons wel een teken om alles goed te bevestigen.

De wedstrijddag begon rustig met een miezerig zonnetje, maar al spoedig kwam er meer wind. Nadat om 10 uur de wedstrijd van start is gegaan, zijn we snel om 11 uur met de kinderen begonnen om chocolade paaseieren te zoeken. Er was maar een klein clubje, maar wat hebben die kleintjes genoten. Ondanks het knallen door de schutters bleven ze dapper zoeken, ze werden er niet heet of koud van. Dit is echt “ jong geleerd is oud gedaan”. Misschien eveneens de toekomstige schutters! We hadden 57 eieren verstopt, maar één ei is helaas niet meer boven water gekomen, deze zal w.s. door iets anders worden gevonden. Tijdens het zoeken bleef het gelukkig droog en vanwege de beschutte omgeving hadden de kleintjes ook geen last van de wind. Na een goed ½ uur trok de lucht dicht en kwam er steeds meer wind. We zijn daarom weer snel naar binnen gegaan. De drie kinderen die de meeste eieren hebben gevonden kregen een prijsje. Toch kreeg iedere kind iets lekkers met een aardigheidje.

De meeste hagelschuters kwamen zich voor 12 uur aanmelden. Totaal hebben er 25 meegedaan. Zij lieten weten dat de wind behoorlijk invloed had op de vlucht van de duif en dat maakte het heel spannend! Van de schutters hoorden we dan ook na afloop dat het mede daardoor een mooi jachtparcours is geweest. Het weer bleef gunstig en op enkele spetters na bleef het droog. Later in de middag kwam er nog een flinke bui, maar gelukkig werd het daarna weer droog. Kogelschutters, totaal 23 schutters waarvan een enkeling op meerdere disciplines, hebben het geluk dat ze onderdak kunnen schieten. Koud was het niet echt, dus zij hebben het getroffen met het weer.

Om 12.30 uur stond het Paasbuffet klaar met soep, heerlijke broodjes en beleg, croissants, muffins, saucijzenbroodjes, pizzabroodjes, Paasstol en een lekker toetje. Het buffet is aangeboden door de vereniging en ruim 22 schutters, 10 partners en 11 kinderen zaten heerlijk te smullen. Voor leden en kinderen was de lunch dus gratis en gasten hebben € 5,00 betaald. Op tafel stonden walnoten, gekookte eieren, gevulde eieren en chocolade eitjes, verhongeren deed dus niemand. Na het buffet gingen de laatsten hun wedstrijdronde schieten en om 14.30 uur kon de wedstrijd gesloten worden.

Onder het genot van een drankje ging om 15.15 uur de verloting van start. Er waren 13 prijzen en bij ieder prijs werd een doos met 10 eieren uitgedeeld. De eieren zijn voor een deel gesponsord door kippenboer Dirk van Os te Uithuizermeeden, bedankt daarvoor. De eieren zijn kakelvers, maar zijn in gebruikte dozen gedaan, dus verkijk u niet op de houdbaarheidsdatum!!! Daarna werd de schietuitslag bekend gemaakt door onze voorzitter Harrie Yedema.

uitslag-wedstrijd-28-03-2016

Alle uitslagen zijn te vinden op de website onder het bestand “wedstrijden” en in de kantine op de baan hangt een kopie. Schutters die hun prijs niet hebben ontvangen kunnen deze alsnog opvragen bij de baanbeheerder.

Zo rond 16 uur is ieder vertrokken naar huis en alle schutters kregen een doosje eieren mee. De medewerkers van de baan hebben nadien alles weer opgeruimd.
Wietze, Mieke en Gerda, bedankt voor de plezierige en goede bediening van afgelopen zaterdag en de wedstrijddag. En ook Jan R., Roelfina, Willem, Klaas, Job, Swier, Edo, Menno, Jan v. D., Harry en Brenda, bedankt voor jullie hulp op zaterdag en/of de wedstrijd dag.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd!!

Johanna Kroes, secretaris S.S.V. Waiwerdermaid’n

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *