Verslag Workshop Wapenonderhoud 10 april 2017

Enkele maanden geleden heeft de vereniging bekend gemaakt een workshop wapenonderhoud te plannen. Met name nieuwe schutters is aangeraden om aanwezig te zijn en met trots kunnen we melden dat er massaal gehoor aan is gegeven. Ook enkele schutters van Landsweerbaarheid wilden graag aanwezig zijn en deze waren uiteraard van harte welkom. Al met al waren er 30 schutters aanwezig.
We hebben wapenhandelaar Wim Slendebroek te Beilen gevraagd deze cursus te geven en samen met zijn medewerker Jan kwamen ze naar Delfzijl.
De schietbaan was goed voorbereid op het grote aantal belangstellenden, alles stond klaar en de tafels waren keurig afgedekt met een beschermende folie. Op die manier waren zowel de tafels als de wapens beschermd.
Veel deelnemers hadden hun eigen wapen meegebracht en wie geen eigen wapen had kon er een lenen van de vereniging of van Slendebroek. Jan heeft zich bezig gehouden met de kogelwapens en Wim heeft de hagelwapens onder zijn hoede genomen. Op de foto’s is goed te zien dat ieder druk bezig was en Jan en Wim hebben ondertussen veel informatie verstrekt over hoe betreffende wapen te onderhouden.
Aan het eind van de avond hebben enkele schutters nog een nieuw vuistwapen van Slendebroek mogen uitproberen. Ze gaven als tip dat het een mooi wapen zou zijn voor de vereniging (!).
Na afloop konden we zeggen dat het een zinvolle cursus is geweest en dat we weer veel bij hebben geleerd. Als voordeel van deze avond was, dat bijna alle vereningswapens weer keurig schoon in de kluis staan. Leden die deze wapens gebruiken mogen deze vanaf nu dus zelf gaan onderhouden.
Als dank hebben we Wim en Jan een pakket aangeboden met o.a. producten uit Groningen. Ze hebben dit erg gewaardeerd en eventueel voor de toekomst zijn ze weer beschikbaar.
Ze hebben nog een veiligheidsvlaggetje uitgedeeld, leden die graag een willen hebben kunnen deze opvragen bij het bestuur.
NB: Op de beveiligde deel voor leden staan enkele foto’s geplaatst waar leden op staan.

Johanna Kroes, secretaris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *