2e Klusdag Schietbaan, 22 oktober 2016

Inmiddels een week later en wederom een zonnige dag, is de 2e klusdag op de schietbaan aangebroken. We stonden om halfnegen weer klaar, helaas niet met zo veel vrijwilligers als de vorige keer, maar de vrijwilligers die er waren hadden er zin in. Na eerst een kopje koffie gedronken te hebben zijn Roelfina, Job, Klaas, Rob, Wietze en ik vertrokken naar de Ball Trap, deze post wilden we samen opknappen.

De heren zijn begonnen met bomen zagen, deze stonden in de weg bij het hagelschieten. Maar ook stonden er een paar bomen achter de wachthokjes die dreigden de boel weg te drukken. Dus ook deze moesten helaas het loodje leggen. Toen ze omgezaagd waren kregen Roelfina en ik goed de ruimte om de boel schoon te maken. We hebben de wapenhouder schoongeboend en ook het bankje om de groene aanslag te verwijderen, kan men er weer op zitten tijdens het wachten. Het wachthokje voor de schutters en wachthok voor de drukker zijn ook geboend en geragd. Alles ziet er nu weer fris uit met veel licht en ruimte.

Daarna hebben we nog wat onkruid bij de paden weggehaald en de heren hebben de blokken hout weggebracht met behulp van de tractor. Het hout is bestemd voor de openhaard, kunnen we in de komende maanden weer genieten van de warmte. Wij vrouwen hebben op de Ball Trap alles nog aangeharkt en daarna nog snel een begin gemaakt met snoeien rondom het wachthokje bij de Hoge Toren. De heren hebben ondertussen nog enkele plekken op de wandelpaden veiliger gemaakt door zwart grint te storten. Afgelopen donderdag was er in de modder namelijk iemand uitgegleden, dat moeten we dus niet hebben. Mochten er nog meer gevaarlijke plekken zijn, laat het ons dan even weten.

Het liep inmiddels al weer tegen 12 uur en waren er weer 3 uurtjes voorbij en was het tijd voor de lunch. Gerda had snert met broodjes klaar en ook kon men nog kiezen voor iets warms zoals een broodje hamburger of iets dergelijks.

Het eindresultaat van deze dag mag er weer zijn en de post ziet er in zijn totaliteit weer netjes uit. Er zijn echter nog 7 posten te gaan en daarom willen we aan bestuur en leden voorstellen om de komende maanden alle posten te doen, net zoals we vandaag de Ball Trap hebben gedaan. In 3 uurtjes kun je één post opruimen en is ook de te besteden klustijd goed te doen. We hopen dat we voldoende vrijwilligers kunnen vinden die bereid zijn om 1 á 2 keer mee te helpen zodat we ongeveer in het voorjaar van 2017 klaar zijn. We houden u via de mail op de hoogte over wat er gaat gebeuren.

Roelfina, Rob, Job en Klaas, namens stichting en vereniging bedankt voor de gezellige dag en jullie hulp vandaag.

Johanna Kroes
Secretaris S.S.V. Waiwerdermaid’n


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.