Het vinden van de website op internet

Beste leden,

Vandaag heb ik een lange mail voor jullie, dit omdat ik ruim een week geleden sprak met enkele leden over de bereikbaarheid van de website van S.S.V. Waiwerdermaid’n. Ik wil betreffende info graag met jullie delen omdat het in belang van de club is. Het gaat namelijk om het volgende:

Wanneer belangstellenden googelen en zoeken op o.a. het woordje “schietsport”, zou het mooi zijn dat ze direct op de pagina komen waarop de website van S.S.V. Waiwerdermaid’n staat, het liefst bovenaan in het zoekprogramma. Helaas is dat niet het geval. Je moet heel wat pagina’s doorzoeken om uiteindelijk bij onze website te komen. Wanneer o.a. na het filmpje op RTV-Noord, (jonge) mannen en ook vrouwen(!) beslissen om naar een schietvereniging te willen, zou het mooi zijn dat ze bij S.S.V Waiwerdermaid’n terecht komen.

Ik heb met onze webmaster Dick Medema gesproken (ja, deze hebben we ook) en hij geeft een aantal tips waarbij wij als bestuur en leden er voor kunnen zorgen dat de website van S.S.V. Waiwerdermaid’n in het zoekprogramma hoger in “ ranking” komen. Dit betekent dus dat we hoger op de pagina komen te staan. Want ik moet bekennen dat wanneer ik iets op internet moet zoeken, ik het op de 1e pagina wil vinden. Zo niet, dan bezoek ik een andere site. Ik kijk zelden naar pagina 2, 3 of verder. Waarom ik dit doe weet ik eigenlijk niet, misschien omdat je zo snel mogelijk informatie wil zien. En ik heb het vermoeden dat veel mensen dat doen.

De webmaster gaf drie tips welke geen geld kosten (daar zeggen we dus geen nee tegen):

Ten eerste:
Door “links” te plaatsen op de website die iets met de schietsport hebben te maken en vragen of anderen onze website ook willen linken, komen we hoger ranking. Denk daarbij aan wapenhandelaars, sites die info geven op de website, andere schietverenigingen enz. We hebben daar inmiddels al een start mee gemaakt. De KNSA is geplaatst, schietsprortcentrum is geplaatst enz. Binnenkort plaatsen we een aantal “links” van de voor ons bekende wapenhandelaars namelijk Jan Witvoet, Slendebroek en Kuiper. Zij gaan ons ook terug linken. Maar wanneer jullie een website kennen die ook voor de andere leden van belang kan zijn, geef dit dan aan mij door. Alle info is welkom. Ik heb de schietvereniging inmiddels ook aangemeld bij
www.vergelijkschietverenigingen.nl   en bij www.sportpleingroningen.nl. Hopelijk zullen ze onze website snel plaatsen.

Ten tweede:
Wanneer we veel wijzigingen en aanvullingen op de website aanbrengen, gaat Google ons interessant vinden en zal Google ons automatisch hoger in “ranking” zetten. Dit betekent dus dat wij met regelmaat nieuws op de website moeten zetten. Ook daar is inmiddels een start meegemaakt en veel nieuws wat naar leden gaat kan dus ook op de website gezet worden. Denk daarbij aan de melding dat de schietbaan nu vakantie heeft.
Hieronder staat welke info kortgeleden op de website is gezet.
– Kosten lidmaatschap KNSA en S.S.V. Waiwerdermaid’n
– Inhoud homepagina iets gewijzigd.
– Waar en waanneer de clubavond plaats heeft.
– Schema van waar mag iemand mee schieten en wat mag een lid met verlof?
– Veiligheid op de baan.
– Statuten zijn openbaar gemaakt.
– Links geplaatst van o.a. de KNSA + verwijzing naar de nieuwsbrieven ( ook interessant om te lezen).
Binnenkort komt er nog meer informatie zoals:
– Geschiedenis van de vereniging/schietbaan, hoe is het ontstaan.
– Informatie m.b.t. de disciplines kogelschieten.
– Het filmpje van RTV-Noord, wat a.s. zaterdag op TV komt, als PR filmpje.
– Er is een PR filmpje gemaakt van de schietbaan met behulp van een drone. Dit heeft prachtige beelden
uit de lucht opgeleverd.
– Een circulaire van de wet wapens en munitie van 2015 wordt geplaatst.
– We zijn in bespreking over de wedstrijddata 2016 en deze zullen ook weer z.s.m. geplaatst worden.
Maar ook hier geldt weer, wanneer je nieuws of foto’s hebt, geef het dan aan ons door. Maar heb je wat te koop, laat het ons weten. Het mailen gaat zo makkelijk en je kunt er andere leden mee informeren en blij mee maken.

Ten derde:
Ook kunnen we meer “metatags” in de website hangen. Wat is dit? Dit zijn steekwoorden en/of zinnen die
betrekking hebben op onze club, bijvoorbeeld Schietclub, schietvereniging, schietbaan, Delfzijl, Meedhuizen, Noord-Groningen, hagelschieten, kleiduiven, kogelschieten, Groningen enz.. Deze woorden worden gebruikt door de zoekmachine om de zoekindex beter te verfijnen als men zoekt naar een bepaald onderwerp. Dit betekent dus dat we tekst moeten schrijven en plaatsen waar deze woorden vaker in voorkomen zodat we sneller gevonden worden. Ik ga mijn best doen. Maar wanneer jullie een verslagje van iets m.b.t. de schietvereniging willen schrijven, mail het gerust. Hoe meer er mee willen doen, hoe leuker het wordt. En in combinatie met de bovenste twee genoemde punten moeten we dan toch beter te vinden zijn.

Graag wil ik jullie aanraden om met regelmaat de website te gaan bezoeken.
De website is: www.wwmdelfzijl.nl

Er staat een klein deel op wat is beveiligd d.m.v. een code. Dit betreft informatie welke alleen bestemd is voor onze leden. Nieuwe leden krijgen de code doorgemaild zodra ze officieel lid zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.