Klusdag op de schietbaan

Klusdag op de schietbaan

Vandaag, zaterdag 15 oktober 2016, ging om 8 uur in de ochtend de schietbaan al open omdat 10 clubleden deze dag aan de slag zijn gegaan om enkele klussen te klaren. Arwin, Ben, Gerhard, Henk,Lucie, Peter, Rob, Willem, Wietze en ik zijn begonnen bij de 300m baan. De doelen zijn vernieuwd, de zandbult aan het eind van de 300m is opnieuw opgehoogd en de kop van de baan is opgeruimd.

De doelen aan het einde van de baan moesten eerst verwijderd worden. Daarna hebben Henk en Gerhard de geraamten die van rubber zijn schoongemaakt en samen met Wietze zijn er weer nieuwe doelen opgeplakt, een klus die enkele uurtjes tijd nodig heeft gehad. Als je in de bunker staat en je kijkt de 300m baan over, dan zie je op het eind de doelen hangen, zo op het oog toch niet zo’n groot doel. Wanneer je ze echter van dichtbij ziet, zie je enorme grote doelen, je vraagt je af hoe het mogelijk is dat ze soms niet goed raak schieten. Maar wanneer je naar het einde van de baan moet wandelen heb je pas goed door dat 300m toch wel heel ver is. Dan is het knap dat ze op zo’n afstand midden in de roos kunnen schieten. In het afgelopen jaar zijn de doelen kapot geschoten, er zat in het midden alleen maar meer een groot gat. Uiteraard is dat heel normaal. Vandaag zijn er op de geraamten alleen nieuwe doelen geplakt. Zou je ook het rubber in de geraamten steeds gaan verwisselen dan wordt het kostbaar. Er is nu alleen een nieuw deel opgeplakt, een mooie oplossing met minder kosten. Na een aantal jaren wordt gekeken of het rubber weer vervangen moet worden.

De anderen zijn bezig geweest met zand scheppen. De stichting had reeds een aantal grote zakken met zand besteld en dit moest met kruiwagens naar het einde van de baan gekruid worden. Aan het einde van de baan ligt namelijk een grote bult met zand om de kruitinslag in op te vangen. Nu moest de berg met zand alleen opgehoogd worden, maar eens in de zoveel jaar moet de berg met zand schoongemaakt worden omdat de berg met zand anders door al dat kruit te hard wordt. Ook al was het vandaag dan alleen maar ophogen, al het zand moest wel per schep in de kruiwagen en er ook weer uitgeschept worden. Ik hoop dan ook dat ze geen last zullen krijgen van blaren in hun handen.

Ik heb me vandaag bezig gehouden met vegen, opruimen, spinraggen en soppen op de 300m baan en zo zijn we de hele ochtend dus bezig geweest. De meesten zijn na 12 uur vertrokken, een aantal heeft na de lunch nog geholpen met het bevestigen van de doelen want deze lagen nog even te drogen.

De leden van S.V. Holtschutters hebben de 300m baan in september met bosmaaiers gemaaid en met de klussen die vandaag zijn gedaan ligt de baan er weer tip top bij. We hopen dat de leden die er gebruik van maken tevreden zullen zijn.

Heren en dame, bedankt voor de hulp die jullie vandaag hebben geboden en Gerda, bedankt voor de zorg van het inwendige van de mens. Je soep en broodjes waren heerlijk! Als alles loopt zoals afgesproken worden er a.s. zaterdag 22 oktober nog een aantal klussen gedaan. Wie nog wil helpen kan zich melden bij het bestuur.

Voor nu een goede voortgang van het weekend gewenst.
Met vriendelijke groet, Johanna Kroes, secretaris S.S.V. Waiwerdermaid’n


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.