Klusdag Sportschietcenrum Delfzijl, maandag 1 november 2016

Waiwerdermaid’n: Vanavond, rond 18.00 uur, zit ik net gedoucht weer achter mijn laptop om verslag uit te brengen van de 3e klusdag op de schietbaan. De spieren beginnen langzaam stijf aan te voelen, dit omdat ze niet gewend waren aan al die rek- en strekbewegingen van het harken. Henk Barla, Roelfina Rademaker, Wietze Booij en ik waren vanochtend om 9 uur weer op de baan omdat er 45 kuub schelpen op ons lag te wachten welke uitgestrooid en uitgeharkt moesten worden.

Omdat Wietze de dag er voor al flink wat schelpen uitgereden heeft op de Compact Baan, konden Henk, Roelfina en ik direct aan de slag met het uitharken van de schelpen. Daar zijn we tot 13 uur mee doorgedaan waarna Henk weer naar huis moest om zijn vrouw te verzorgen. Zij is op dit moment erg beperkt in haar mobiliteit en zit tijdelijk in een rolstoel. Ze is gevallen met de fiets en heeft nu een lelijke blessure. Daardoor heeft Henk er thuis een extra taak bij, namelijk zijn vrouw verzorgen en haar helpen bij veel dingen.

Na een broodje eten zijn we weer gestart. Wietze heeft met de shovel schelpen uitgereden op de Doublettenbaan, Olympische Trap, het pad naar de 50m Kogelbaan en heeft op de wandelpaden gaten opgevuld daar waar meestal veel water staat als het heftig heeft geregend. En toen was de 45 kuub op, onvoorstelbaar dat er zoveel nodig is!

Roelfina en ik moesten even wachten met harken voordat Wietze de schelpen had uitgereden.
Daarom zijn we ondertussen maar verder gegaan met wat opruimklussen. We hebben nog enkele wachthokjes schoongemaakt, hier en daar onkruid gewied en de boel aangeveegd en de bewijzeringsborden langs de baan gesopt. Roelfina was ook nog van mening dat het hokje voor de drukker, op de Compact Baan, aan één kant wel erg groen uitgeslagen was en dat dit nodig schoon moest. Maar ja, het hokje is duidelijk hoger dan dat wij groot zijn en dat betekende dat er een ladder bij moest. Zo gezegd zo gedaan en het resultaat is nu dat het hokje vrij is van groene aanslag. Het ziet er nu weer netjes uit. Omdat de ladder toch klaar stond hebben we ook een deel van de grote lichtpaal gesopt. Helaas konden we niet hoog komen en daardoor is de paal maar voor 1/3 schoon en dat is goed zichtbaar (smile). Ondertussen was het helaas gaan regenen en dat maakte dat we van al dat sopwerk wel erg smerig werden. Toch zijn we stug doorgegaan zodat tegen 16.00 uur de klus geklaard was.

Moe, maar voldaan hebben we nog een kopje koffie gedronken en zijn daarna weer naar huis vertrokken. Helaas hebben we niet overal schelpen aan kunnen brengen waar we dat wel graag wilden, er zullen namelijk eerst weer schelpen moeten komen.

Henk, Roelfina en Wietze, bedankt voor al het werk wat is gedaan en ik hoop dat jullie ook niet al te veel last zullen krijgen van de spieren. Er zijn weer foto’s gemaakt zodat leden kunnen zien wat er is gedaan.

Johanna Kroes
secr. S.S.V. Waiwerdermaid’n


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.