Totaaloverzicht KNSA gereglementeerde disciplines, versie 4.7

De door de KNSA-gereglementeerde disciplines zijn geregeld in het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel I tot en met deel IX. Voor deze disciplines geldt dat de KNSA daarvoor wedstrijden organiseert, zoals Nederlandse Kampioenschappen, Districtskampioenschappen en

Afdelingskampioenschappen.

Voor KNSA-gereglementeerde disciplines geldt voorts dat jaarlijks een overzicht van kampioenen wordt gepubliceerd en dat een register wordt gevoerd van Nederlandse records in deze disciplines.

Het totaal-overzicht KNSA-gereglementeerde disciplines geeft inzicht in de specifieke eigenschappen van deze disciplines en de categorieën waarin de KNSA wedstrijden organiseert.Tevens wordt in dit overzicht vermeld of de discipline in de ranglijsten van het Ranking-systeem is opgenomen.

Het overzicht vermeldt de belangrijkste sporttechnische eigenschappen, zoals het aantal schoten, de afstand, tijdsduur en houding, alsmede de wapentechnische eigenschappen, zoals kaliber, trekkerdruk, looplengte, enzovoorts.

Het overzicht moet deelnemers aan wedstrijden en organisatoren een globaal beeld geven van de verschillende eigenschappen van de disciplines. Met nadruk een globaal beeld, aangezien het Schiet- en Wedstrijdreglement een volledig inzicht in alle disciplines geeft. Niet alle sporttechnische en

wapentechnische eigenschappen zijn in het overzicht opgenomen en degenen die het overzicht raadplegen, dienen daar terdege rekening mee te houden.

Voor de aanvraag van een wapenverlof (vuurwapens) dient de aanvrager een door de KNSA gereglementeerde of erkende discipline in het verband van zijn of haar vereniging te beoefenen.

De door de KNSA gereglementeerde disciplines vindt u in het hieronder staande overzicht. Voor de aanvraag van een verlof en voor het gebruik van verenigingswapens is door de Minister van V&J een differentiatie in wapentypes vastgesteld. Deze differentiatie kent 3 fases, te weten:

Lees meer …… over de totaal overzicht KNSA disciplines

U ook veel informatie kunnen vinden op  www.KNSA.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *