Verslag 1e clubavond 14 januari 2016, inclusief Nieuwjaarsborrel

De jaarwisseling is achter de rug en de schietbaan heeft zijn vakantie gehad, dat betekent dat de clubavonden weer van start kunnen. Aan de 1e clubavond van 2016 heeft het bestuur ook een Nieuw-jaarsborrel gekoppeld en we mochten bijna 50 leden welkom heten. Vijf leden hadden zich afgemeld, van de anderen hebben we niets gehoord. Bij binnenkomst kregen alle leden een kunstleren schietboekje en een zilverkleurige pen, beiden voorzien met het logo van de vereniging, dit werd erg gewaardeerd. Leden die deze avond niet zijn geweest, kunnen dit alsnog opvragen bij het bestuur. Eveneens kregen de leden 2 consumptiebonnen bestemd voor een kopje koffie en een drankje.

Na de koffie kon ieder zijn/haar rondje gaan schieten van hagel of kogel. Maar men kon ook geheel vrijblijvend een wedstrijdje schieten welke bestond uit 3 hagelbanen à 5 duiven (totaal 15) + daarna schieten op de 50m baan met een KKG (totaal 10 schoten). Voor de beste schutter zou er een verrassing zijn. Eerst werd er een beetje raar tegenaan gekeken dat een schutter hagel en kogel tegelijk in een wedstrijdje kon schieten, maar toen de eersten zich melden kwamen er totaal 14 schutters over de streep.
Edo Krul en Hilco Bruins (hagelinstructeurs) hebben de schutters op de hagelbaan begeleid en Menno Schrikkema (baancommandant) heeft de schutters op de kogelbaan onder zijn hoede genomen. Sommigen hadden nog nooit hagel geschoten en anderen nog nooit kogel. Het was leuk om te zien hoe ieder verrast was over zijn/haar eigen prestaties. Deze waren in sommige gevallen verrassend goed en anderen waren iets minder goed. Helaas heeft niet iedereen de hagel- en kogelbaan kunnen doen omdat we tijd te kort kwamen. Daarom hebben we na afloop alleen de punten geteld van het kogelschieten. Al snel werd duidelijk dat de meesten goed hadden geschoten. Echter één schutter bleek iets minder trefzeker te zijn met zijn 51 punten. Daarom heeft het bestuur besloten niet de beste schutter een prijs te geven, maar deze schutter de poedelprijs te geven als stimuleringsprijs. Hij kreeg daarom de fles wijn aangeboden en was er best gelukkig mee!

Nadat iedereen terug was van de baan was het tijd voor een drankje en een hapje, welke aangeboden werden door de vereniging. Ook wilde het bestuur deze keer de vrijwilligers in het zonnetje zetten door ze een fles wijn aan te bieden. Zonder al deze vrijwilligers zoals baancommandanten, instructeurs, baanbouwers en webbouwer, kan een vereniging niet draaien. En ook al zeggen we niet vaak genoeg bedankt, we zijn wel blij dat ze er voor ons als leden zijn. Dus namens het bestuur en de leden, bij deze allen nogmaals heel erg bedankt voor jullie inspanning en tijd. Omdat het al laat begon te worden waren er helaas ook al veel leden vertrokken. Maar voor de vrijwilligers die eerder zijn vertrokken staat er op de baan nog en fles wijn te wachten. Ook kregen de bardames Gerda en Mieke een fles wijn aangeboden. Zij zorgen toch iedere keer maar weer dat ieder zijn/haar natje en droogje krijgt en soms staat het zelfs al klaar al je nog maar nauwelijks binnen bent. Dames bedankt! Baanbeheerder Wietze Booij kreeg een ingelijste luchtfoto aangeboden (50×60 cm), dit omdat hij de afgelopen zomer zijn medewerking heeft verleend aan het maken van het promofilmpje, welke uiteraard is te zien op de website van WWM.

De avond is in een prima sfeer verlopen en velen hebben elkaar beter leren kennen, ook al was het nog wel eens extra vragen naar de naam. Voor je er op verdacht was, was het al na elven, de hapjes waren op en het vuur doofde in de haard. Een teken dat de avond ten einde liep. De glazen werden geleegd en nadat alles opgeruimd was is ieder vertrokken. Rest mij nog om alle leden in 2016 een heel goed verenigingsjaar te wensen. Dat we weer veel plezier mogen beleven aan onze sport en onze resultaten mogen verbeteren. En net als het afgelopen jaar, met behulp van alle leden, ook weer veel nieuwe leden mogen begroeten.

Johanna Kroes
secretaris S.S.V. Waiwerdermaid’n


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.