Verslag Schietwedstrijd zaterdag 20 juni 2015 S.S.V. Waiwerdermaid’n

Uitslag wedstrijd 20-06-2015 Kleiduiven

Uitslag wedstrijd 20-06-2015 Kogel

Uitslag wedstrijd 20-06-2015 Vrijebaan

De zaterdagochtend begon op veel plaatsen met slecht weer. Het was grauw, koud, en soms regen. Geen gunstige omstandigheden om naar een schietwedstrijd te gaan. En dat bleek ook, want er kwamen helaas maar 24 hagelschutters en 13 kogelschutters opdagen. Er was ook een grote groep vanuit Duitsland gekomen. Die vonden het wel prettig dat ze zo dicht over de grens een wedstrijd konden doen. Er waren deze dag meer schietwedstrijden o.a. in Biddinghuizen en ja, dan moet je de schutters wel delen. Maar gelukkig zijn sommigen eerst bij ons geweest en gingen daarna rechtstreeks door naar een andere wedstrijd. Die waren dus vol goede moed!

In de grauwe ochtend zijn we gestart met het voorbereiden van de wedstrijd, dit met dank aan de baanbeheerder Wietse Booij. Zonder hem hadden we het deze keer echt niet voorelkaar gekregen omdat er bijna geen helpers waren. Voor het bestuur een lesje om dit een volgende keer beter te regelen. Maar voor de helpers die er wel waren, onze hartelijke dank!

Om kwart voor één kwamen de eerste schutters binnen en om 13 uur klonken de eerste schoten. De wedstrijduitslagen van Kogel- en Hagelschutters kunt u vinden op de website van S.S.V. Waiwerdermaid’n. De vrije Hagelbaan was deze keer 5x een Doublet op Skeet 2, maar dit viel niet mee. In totaal is er 33x door meerdere schutters een poging gewaagd en de hoogste kwam tot 8x raak. Na een barrage kwam als 1e uit de bus dhr. Jelsma, als 2e dhr. Antonides en als 3e dhr. H. Doornbos. Als prijs kregen ze doosjes met hagelpatronen.

Ondertussen kwam het zonnetje er bij en dat maakte alles een stuk gezelliger. Tegen 16.30 uur was ieder uitgeschoten. Het bestuur ging de punten tellen en de deelnemers konden op het terras heerlijk genieten van een drankje en een hapje.

Zo rond de klok van vijf was de uitslag bekend en werden de prijzen uitgedeeld. Daarna volgde nog de uitslag van de verloting. De eerste prijs was een waardebon van € 250,00, in te leveren bij Jan Witvoet. De 2e prijs was 250 hagelpatronen en de 3e en 4e prijs een waardebon van € 50,00, in te leveren bij Slenderbroek. De 5e t/m 10 prijs waren cadeaus welke beschikbaar zijn gesteld door de financiële sponsoring van fa. Stadtlandet, namelijk een oplaadbare zaklamp, kabelhaspel, toolset, fietspomp, spankoord en een wekker.

Nadat ieder zijn of haar rekening bij de kassa had voldoen was de kantine tegen 18.00 weer leeg en was ieder weer huiswaarts gekeerd. Vereniging Waiwerdermaid’n wil bij deze de schietbaanstichting weer hartelijk dank zeggen voor het beschikbaar stellen van de baan en de goede zorgen.

Voor allen, graag tot ziens op de volgende wedstrijd op zaterdag 17 oktober, start inschrijven 13.00 uur.
Ook dan zullen we als bestuur weer regelen dat er mooie prijzen zullen zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *